Ons doel is gebruikers veilig en tijdig op hun bestemming te brengen.

U BENT HIER !

Je weg vinden doorheen een gebouw is een proces van snel en voortdurend beslissingen nemen. Ons brein kan dit aan mits voldaan is aan de basisvoorwaarde van een duidelijke en ondubbelzinnige communicatie.

Eén onleesbaar of slecht geplaatst pictogram en je bent de gebruiker letterlijk kwijt.

Door een goede wayfinding en signalisatie leiden wij gebruikers tijdig tot op hun bestemming.

WAYFINDING ?

Wat is wayfinding? Een gestructureerd aantal beslissingen die leiden tot de bestemming. Een goede wayfinding helpt mensen organisch van punt A naar punt B. Bezoekers vormen een cognitieve kaart in hun hoofd welke mentale representaties zijn van de werkelijkheid. Als het proces van wayfinding niet goed verloopt, is verdwalen het resultaat. Het vinden van de weg in een onbekende omgeving kan een stressvolle ervaring zijn, zeker als mensen verdwalen.

Vanuit een totaalanalyse geven we oplossingen die niet alleen rekening houden met de psychologie en functionaliteit, maar ook ruimte bieden aan creativiteit en originaliteit. We werken samen met de stakeholders de oplossingen op maat uit.

YOU ARE RIGHT … ON TIME

Wat was eerst; de ‘weg’ of de ‘bestemming’? Bezoekers zoeken geen weg of parcours maar wel een bestemming. De term ‘way finding’ klopt dus eigenlijk niet. Maar bij de introductie klonk het wellicht beter dan ‘destination finding’.
Mensen tijdig tot hun bestemming leiden door middel van een goede wayfinding maakt hen niet bewust gelukkig maar het voorkomt wel een negatieve ervaring.

‘IN DE EENVOUD TOONT ZICH DE MEESTER’

Johann Wolfgang von Goethe

Het ontwikkelen van een goede wayfinding strategie en signalisatie die zowel tegemoet komt aan de behoeften van de klant als die van de bezoeker dekt vergt een oefening in eenvoud en helderheid. Een goed eindresultaat oogt steeds eenvoudig. Wij helpen klanten bij het vertalen van een visie in een strategie.

ONDERZOEK & ANALYSE

Om die eenvoud te bereiken gaan we in dialoog de noden, wensen en bekommernissen van de klant analyseren en deze vervolgens synchroniseren met de behoeften en gedrag van de bezoekers.

De resultaten van deze analyse vormen het fundament waarop we dan een strategie uitbouwen.

ONTWERP & REALISATIE

Zodra we de strategie uitgewerkt hebben trekken we naar het tekenbord en wordt de aanpak uitgewerkt die rekening houdt met de artistieke, technische en inhoudelijke mogelijkheden en beperkingen van zowel media als locaties. Hiervoor werken we nauw samen met scenografen, ontwerpers en producenten.

Interesse? Vraag hier uw gratis gesprek aan.

Een verkennend gesprek over uw project. On- of offline.